Headerbild

Hugo till mixedkvart i SM U17

2016-03-06 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Hugo Söderberg deltog i helgen 5-6 mars i SM U17 som spelades i Uppsala. Hugo gjorde bra ifrån sig i samtliga matcher i den hårda konkurrensen. resultatmässigt gick det bäst i mixed där han tillsammans med Malena Norrman från Stinget tog sig till kvart oc

Hugo Söderberg var den ende spelaren från Bmk Tellus som deltog i SM U17. Han var en av de 24 direktkvalificerade spelare i huvudtävlingen. Ytterligare åtta spelare hade kvalat in i tävlingen i fredagens kval. I U17 deltar spelare som är födda -99 och -00. Detta innebär för Hugos del att han är ”förstaåring” i klassen och möter därmed spelare som är ett år äldre.

 

SM U17 Hugo mot Colin

I singel vann Hugo sin första match mot August Björkler från Västra Frölunda med 22-20, 14,21, 21-12. I nästa match, som var åttondelsfinal, ställdes han mot Colin Hammarberg från Halmstad som han aldrig tidigare vunnit mot. Hugo spelade mycket bra och matchen var väldigt jämn med långa bolldueller. Trots bra spel så blev det ändå Colin som slutligen vann med 21-18, 21-19. Slutsegrare i klassen blev Oskar Svensson från Askim (även han född -00).

 

SM U17 mixed Hugo o Malena

I mixed spelade Hugo, som vanligt med Malena Norrman från Bmk Stinget, Mellerud. Paret har tidigare gjort bra resultat på tävlingar så nu var de semifinalseedade och framflyttade till åttondel vid start. I den matchen vann de mot Joakim Strömwall från Täby och Guntai Shadman Ellinor från Umeå med 21-15, 21-12. I kvartsfinalen mötte de Hannes Svensson från Spårvägen och Nathalie Wang från Sollentuna. Matchen var mycket jämn men tyvärr slutade den med förlust för Hugo och Malena. Siffrorna blev 24-22, 21-18. Vann klassen gjorde Carl Harrbacka och Tilda Sjöö från Skogås resp. Uppsala.

 

SM U17 dubbel Hugo o Johan

I dubbel gjorde Hugo tillsammans med sin partner, Johan Bademo från Askim, en bra match mot Oskar Högberg och Simon Sandholm från Spårvägen. Tyvärr slutade den med fördel Spårvägen och siffrorna 19-21, 22-20, 21-17. Guldet gick till Adam Gozzi, Carl Harrbacka från Uppsala resp.Skogås.

 

Noteras kan att Hugos mixedpartner, Malena Norrman (-00) från Stinget, vann damsingelklassen och därmed blev svensk mästare i DS U17. 

 

Länk till tävlingsresultat