Wilma och Johan dubbelvinnare i Växjö

2015-02-10 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Fyra Tellus-ungdomar deltog i Växjö Open, 7-8 februari 2015, där totalt fem medaljer bärgades!

I U11 tog Johan Melin hem en tredjeplats i singel efter semiförlust mot Emil Andersson från Vislanda. Johan spelade också dubbel med Emil och där vann de tävlingen efter övertygande 21-15, 21-8 i finalen. Wilma Kindlund vann också dubbeltävlingen, Wilma bildade par med Mirjam Lindgärde, Askim. I singel blev Wilma tvåa efter finalförlust mot duktiga Nellie Svensson från Älmhult. Wilmas singelsemi mot dubbelkompisen Mirjam blev en riktig rysare där Mirjam ganska enkelt vann första set med 21-11. Men Wilma kämpade in sig i matchen och tog hem andra set för att sedan även vinna skiljesetet med 24-22. Caroline Melin och Kajsa Johansson var Tellus deltagare i U15-klassen, i dubbeln vann de åttondelen för att sedan möta det förstaseedade paret i kvartsfinalen, efter ett bra spelat första set med förlust 18-21 orkade de inte riktigt stå emot i andra där de föll med 11-21. I singelspelet vann Caroline sin pool efter bra spel rakt igenom och vann därpå även åttondelen, i kvarten väntade Tilde Pilblad från Älmhult. Första set vann Caroline 21-15, och startade andra set starkt, men Tilde fick igång sitt spel och vände och vann till slut. Kajsa blev utslagen i poolspelet efter riktigt tufft lottning, men var riktigt nära att vinna mot Emma Stenemo, Växjö, en tre-setare där Kajsa föll i tredje med 19-21. I mixed-U15 spelade Caroline tillsammans med Wiktor Jönsson från Halmstad, och blev tvåa efter finalförlust mot Wilfred och Amanda från Tranås. Caroline och Wiktor hade länge greppet om första set, ett set i högt tempo med många riktigt bra och högklassiga dueller, men fick till slut ge sig med 22-24. I andra set lyckades paret inte alls komma upp i samma klass och silvret var ett faktum.