Headerbild

Azelius en av de bästa i Sverige

2015-02-05 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Ulricehamnskillen Johan Azelius, BMK Tellus, är en av fyra uttagna svenska 15–åringar som får åka till Frankrike för att spela en åttanationsturnering den 19–22 februari.Redan till helgen åker Azelius till Köpenhamn för att tävla inför Frankrikeresan

Att Johan Azelius, född år 2000, är en av Sveriges absolut främsta badmintontalanger är det nog ingen som längre tvivlar på. Han är en av blott fyra uttagna svenska 15–åringar som den 19–22 februari ska åka till Frankrike för att spela en åttanationstävling, och det är första gången någon från BMK Tellus får denna ära. Tävlingarna i Frankrike är upplagda så att länderna först spelar mot varandra i en lagtävling för att sedan gå över i sedvanlig, individuell tävling mellan spelarna. Innan detta ska Johan Azelius åka till Köpenhamn nu i helgen för att tävla, vilket är en förberedelse inför resan till Frankrike om två veckor.

Tillsammans med sina klubbkompisar i Tellus var Johan Azelius den gånga helgen i Malmö och Lund för att spela Sweden Junior Tour (SIT). I U15–klassen vann Azelius dubbeln tillsammans med Melker Bexell från Borlänge och tog sig till kvartsfinal i singel och mixed. Hugo Söderberg gick till semifinal i både singel och mixed och till kvartsfinal i dubbel. Gustav Söderberg fick spela kvartsfinal i dubbel.

I SIT:s U17–klass vann Josef Gardell den nationella tävlingen och gick till kvartsfinal i dubbel medan Sofia Anemo också gick till kvartsfinal i dubbel.

I tävlingarnas U13–klass deltog Tellus Maya Kjellen, Moa Carlsson, Vilma Kindlund och Melvin Kjellen. Maya vann sin pool i singelspelet men åkte sedan ut, men hon gick till kvartsfinal i dubbeln tillsammans med Moa. Vilma gick tyvärr inte vidare från poolspelet och Melvin spelade den nationella tävlingen.