Headerbild

Triss i medaljer i lyckat SM

Tellustalangen Johan Azelius kom från SM i Göteborg med bagaget fullt av medaljer. Ett guld, ett silver och ett brons blev helgens skörd.

 

– Att vinna dubbeln var roligast, silvermedaljen i mixeddubbel var mest överraskande och bronsplaketten i singel rätt så väntad.

Så sammanfattar Johan Azelius själv sin SM-helg. Han hade förhoppningar om i alla fall två medaljer och det blev alltså bättre än så. Medaljen i mixeddubbel kan ses som helgens bonus.

– Det blev lite speciellt. Hon som jag brukar spela mixed med blev skadad och det såg ut att inte bli något spel. Dagen före tävling fick Olivia Wenglund från Bergsåker återbud från sin partner på grund av sjukdom och vi bestämde oss för att spela tillsammans. Det gick jättebra och vi blev tvåa, säger Johan Azelius.

I singelspelet gick Johan fram tills emifinal innan det tog stopp. Det gjorde det mot huvudfavoriten Colin Hammarberg från Halmstad.

– Jag har mött honom många gånger men bara slagit honom en. Han vann med 21-13, 21-16 och tyvärr gjorde jag lite för många enkla misstag.

Hade du otur i lottningen att få Hammarberg redan i semifinal?

– Njae, egentligen inte. I semfinal är det alltid tufft motstånd så det spelade inte så stor roll.

Guldet kom i dubbel och där spelade Johan i par med Melker Zickermann Bexell från Borlänge. Duon är samspelt sedan tidigare och i finalen hade man inga större problem att betvinga Fabian Bergman Carlsson och Krittaphat Thiapwacka.

– Det var tuffare och jämnare i semifinalen men vi spelade bra och kunde vinna, säger Johan Azelius.

BMK Tellus har sammanlagt tagit 13 SM-medaljer i historien. Johan Azelius har varit inblandad i sju av dem. Den 15-årige supertalangen är ett framtidsnamn i svensk badminton.