Headerbild

SJT BSO Stockholm 5-6 dec 2015

Lördagen den 28 november var det invigning i Skogås nya racketcenter. Bara en vecka efter var det dags för de första stora arrangemanget SJT BSO Stockholm. Under lördagen 4/12 delades tävlingen upp på fyra ställen i Stockholm. U13 spelades i Täby, U15 i Kista, U17 i Skogås och U19/Elit i Enskede. På söndagen var det slutspel i samtliga klasser i Enskede. 

 

Från Tellus var det Hugo Söderberg och Wilma Kindlund som var anmälda till tävlingen. Hugo spelade i U17-klassen i Skogås. I seingel lyckades han ta sig ur poolen men åkte därefter ut i första slutspelsmatchen mot andraseedade Colin Hammarberg från Halmstad. Hugo gjorde trots det svåra motståndet en bra match och lyckades knipa ett set på rankade Sverige-trean. Siffrorna blev 12-21, 21-19, 14-21. 

 

I mixed spelade Hugo som vanligt tillsammans med Malen Norrman från Bmk Stinget, Mellerud. Paret vann först mot August Björkler/Josefina Wadheden från V:a Frölunda med 21-15, 20-22, 21-13. I nadra omgången vann de mot Johan Azelius/Emelie Borgstedt från Borås/Trollhättan med 23-21, 21-17. I kvarten förlorade de snöpligt mot Marcus Bohman/Matilda Kapell från Täby/Skogås i en jämn tresetare. Siffrorna blev 21-15, 19-21, 19-21. I dubble förlorade Hugo första matchen tillsammans med Johan Bademo från Askim i första omgången mot Hampus Boldt och Calle Torselius från Täby/Uppsala. 

 

Wilma Kindlund fick tyvärr lämna w.o då hon satt fast på ett tåg i Falköping på väg till Stockholm på fredag eftermiddag i stormen Helga. Hon var inte ensam om att möta samma öde. Flera spelare uteblev från tävlingen p.g.a vädret och fler kom fram mycket sent till Stockholm. T.ex. några spelare och ledare från Askim ankom till hotellet, där Hugo bodde, ca 01.30 på natten. Trots detta var de på plats vid frukostbuffen vid 7.00!

 

Skogås nya racketcenter - Sveriges finaste hall?
Skogås nya racketcenter 2Skogås nya racketcenter 1