Headerbild

Wätterstad cup i Jönköping och Vårblixten i Kinnekulle 4-5 april

Sju guld, fyra silver och två brons blev resultatet för Tellus.

Under helgen 4-5 april deltog Tellus spelare i sammanlagt två tävlingar. Det var Wätterstad cup i Jönköping och Vårblixten i Kinnekulle varav den sistnämnda var uppdelad i en nationell del och en nybörjardel. Totalt vann man sju guld, fyra silver och två brons.

 

I Jönköping tog David singelguld och silver i mixeddubbel tillsammans med Linnea Hammer (Kungs) i U13-klassen.

I Kinnekulles nationella del segrade Niklas Axelsson och Oliver Blixt Gustavsson i HDU15. Niklas kom också trea i singel och tvåa i MD i samma klass tillsammans med Astrid Svensson (Askim). Max Allbäck kom tvåa i HSU11 och Evelina Nilsson knep silvret i DSU13.
Johanna Ingemarsson och Fanny Allbäck slutade på en tredjeplats i DDB. Sören Ingemarsson vann motionsklassen i singel. Ytterligare tre spelare lyckades ta sig till slutspel men slutade utanför pallen. Det var Christian Erickson och Christoffer Ejdeholm i HSB och tidigare nämnda Oliver i HSU15.

I nybörjardelen blev det inte mindre än fyra förstaplaceringar. Viktor Svenningsson och Emma Löf briljerade i U15-klassen där de tog varsitt singelguld. Emma vann även dubbeln tillsammans med Karin Einarsson (Falan). Oscar Sjögren blev vann i dubbel U15 tillsammans med Erik Carlsson (Kungälv). Oscar gick även till slutspel i singel där han föll mot Viktor i kvarten.